tiistai 10. lokakuuta 2017

Ei vuottakaan...

...kestänyt Asmo Solutionsin toiminta laturin ensimmäisen tuotantoerän valmistumisen jälkeen.

Muropaketti kertoi 29.10.2016, että ensimmäinen Asmo-laturi toimitettiin ”henkilökohtaisesti oululaiselle Esalle”.

2.10.2017 Asmo Solutionsin toiminta lakkautettiin juridisesti.

Toimintaa kesti noin 11 kuukauden ajan, mutta tosiasiallisesti yrityksen laturin myynti loppui jo elokuussa, mikä tekee noin yhdeksän kuukautta. Joka tapauksessa voidaan laulun sanoin todeta: ”ei vuottakaan kestä(nyt) homma tää.”

Kuten blogissa on useasti todettu, Asmo-laturi oli pelkkää valhetta alusta alkaen – ja katkeraan loppuun asti:

1. Laturin kerrottiin olevan patentoitu, vaikka siitä oli vasta jätetty kaksi patenttihakemusta, joiden piti olla varmoja mutta jotka sisälsivätkin muiden aikaisemmin patentoimia innovaatioita.

2. Keksitty palotarina, joka upposi mediaan, sijoittajiin ja laturin ostaneisiin kuin häkä. Yrityksen mukaan tavalliset laturit olisivat muka ”palovaarallisia”. Asmo-laturi oli ”palamaton”.

3. Sijoittajien petkuttaminen maalaamalla Asmo-laturille ja Asmo Solutionsille täysin epärealistiset tulevaisuudennäkymät. Syytä on tosin myös sijoittajissa itsessäänkin, koska jokaisen normaaliälyisen olisi pitänyt ymmärtää, että muistion lupaukset olivat niin utopistisia, että ne eivät olisi koskaan voineet toteutua, kun kyseessä oli niinkin skeida tuote kuin Asmo-laturi.

4. Poliisitutkinta Asmo-laturin perustana olevasta väitetystä innovaation varastamisesta.


Blogissa todettiin jo ensimmäisten laturikirjoitusten yhteydessä, että Asmo-laturi on surkea tuote, jota ei kannata ostaa. Viime marraskuussa todettiin, että sijoittaminen Asmo Solutionsiin ei ole kannattavaa eikä sijoitukselle tule koskaan tulemaan minkäänlaista tuottoa.

Yllättävää tässä oli se, että yrityksen taru loppuikin näin nopeasti. Yritys sai 1407 510 euroa sijoittajilta viime marraskuussa, ja osa laturin myynnistä oli varmasti voitollista, joten lähes puolentoista miljoonan euron hukkaaminen vajaassa vuodessa ei voi olla mahdollista. Sijoittajat halusivat todennäköisesti saada edes osan rahoistaan takaisin, ennen kuin yritys tuhlaa ne kaikki.

Minä verran sijoittajat voivat saada takaisin? Osakkeiden kokonaismäärä on 16 555 kpl. Uusia osakkeita merkittiin tuli viime marraskuussa 5213 kpl. Uudet sijoittajat saavat siten suhteessa 5213/16 555 = 0,315.

Jos annissa kerätty summa palautettaisiin kokonaisuudessaan (mikä ei tietenkään voi olla mahdollista), sijoittaja saisi teoriassa 85 euroa 270 euroa maksamastaan osakkeesta. Todennäköisesti suurin osa sijoituksesta on pantu menemään, ja jaettavaa lieneekin joitakin satojatuhansia euroja.

Jos palautettava summa olisi 200 000 euroa, se tekisi yhtä osaketta kohti 12 euroa. Onhan se ”hieman” vähemmän kuin sijoitusmuistiossa luvatut huimat tuotot tulevina vuosina...

Loppukevennyksenä Pasi Kaunisto ja Markku Aro esittävät laulun ”Ei vuottakaan”.


14 kommenttia:

  1. Verkkokaupassa on uusi arvostelu:

    J5 ja J5(2016) malleille en ainakaan suosittele, kun laittaa laturin kiinni puhelimeen, puhelin sammuu ja menee kauan ennenkuin puhelin toimii normaalisti. Näin kalliiksi laturiksi olettaisin että se myös lataa, jos käyttää puhelinta samalla ei lataa laisinkaan. Ja kahdesta puhelimesta on akut heikentyneet tämän laturin käytön myötä, yhtäkkiä voi olla 100% ja yhtäkkiä se muuttuu 2% joten ei, en todellakaan suosittele kyseistä tuotetta, vaikka se esitettäisiin kuinka turvalliseksi niin sen ensisijainen tehtävä on ladata, ei tuhota akkua.

    VastaaPoista
  2. https://avplus.fi/testissa-paloturvallinen-asmo-laturi-suomesta/
    Hassusti ajoittunut laturitesti, jossa mainitaan anoppilan palokin.

    VastaaPoista
  3. Tykkään kamalasti tästä Suomi100-poistotuote -merkistä. Kuuluu ehdottomasti "tuotteisiin, jotka kertovat tarinoita Suomesta".

    Ja nyt juhlitaan. ... kunnes sijoittajien viimeinen euro on ryyppätty.

    VastaaPoista
  4. And Kaleva still did not have enough courage to run a story about the collapse of Asmo solutions.

    VastaaPoista
  5. Vasta tällä viikolla muutama verkkomedia on alkanut kyseenalaistaa Asmon kertomaa tarinaa puhelinlaturin polttamasta talosta (ent. Väärinmajan meijerirakennus). Milloin jokin suuri lehti kertoo kaiken tästä laturikusetuksesta – siis koko tarinan alusta alkaen ja mitään salaamatta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se juttu varmasti tulee. Toimittajia ei kannata kusettaa.

      Poista
  6. Kalevan päätoimittaja on ansaitsetusti kusessa. Saatiin käteen mielenkiintoinen kirjeenvaihto, jossa hän toteaa, että tiesi jo pitkään totuutta, muttei oikaissut juttua lapsellisella perustelulla. Lisäksi vielä valehdellut.

    Katsotaan ensin, mitä Kaleva kertoo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnettomuusesloste on ollut Kalevalla tietojen mukaan jo noin puoli vuotta.

      Poista
    2. Joo. Karvonen sanoo että Huhtikuussa toimittaja ollut yhteydessä pelastuslaitokseen.

      Uutisten korjaaminen ja asian tutkiminen olisi säästänyt piensijoittajille satoja tuhansia, joita ne nyt ilmeisesti menettävät koska Kaleva vaikeni.

      Lehti petti.

      Poista
    3. Jos asiasta olisi uutisoitu, luultavasti Aarniokin Mr Chargeria ei olisi koskaan laitettu epäonnistuneeseen ennakkomarkkinointiin. Nyt muotoilijalegenda muistetaan flopanneesta ukkelilaturista.

      Poista
  7. Kaleva kertoi tänään yhden palstan uutisessa, että ”Laturiyhtiö Asmo Solutions lopetetaan”. Uutinen oli muuten yhteneväinen muiden medioiden kertoman kanssa, paitsi että siinä ei esitetty epäilyä palotarinan todenperäisyydestä. (Taitaa olla arka asia Kalevalle.) Kaikissa muissa uutisissa esitettiin epäily tarinan todenperäisyydestä ja sen tueksi viitattiin onnettomuusselosteeseen, jonka mukaan ex-meijerin todellinen syttymissyy oli tohelointi kuuman grillin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaleva ei siis halua oikaista julkaisemiaan vääriä tietoja? Mielenkiintoista. Pitäisiköhän tuon kalevaleen tilaaminen lopettaa?

      Poista
  8. http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201710132200457342_u0.shtml
    Sisäpiiribisnesoulu

    VastaaPoista